Įvyko filmo „Duobėje“ filmavimai- „Pasikrovėme adrenalino visiems likusiems metams“

Vasara filmų prodiuserinei kompanijai Maobori prasidėjo pačiame darbų įkarštyje- vyko filmo „Duobėje“ filmavimai.

Šįkart scenaristas- režisierius Ruslanas Adulajevas komandai iškėlė naujų, nepatirtų iššūkių- sukūrė įtempto siužeto scenarijų apie automobilių vagį, užstrigusį duobėje.

Filmo tema ir nuotaika padiktavo sukurti klaustrofobišką, nemalonią atmosferą, tam, kad žiūrovas kuo geriau įsijaustų į pagrindinio personažo padėtį ir gautų gerą adrenalino dozę. Kaip ir visi ‚survival‘ filmai taip ir filmas „Duobėje“ užduos neišvengiamą klausimą- „o ką aš daryčiau atsidūrus tokioje situacijoje“.Tokie klausimai be jokios abejonės priverčia širdį plakti daug smarkiau. Rež.R.Abdulajevas sako, kad tokio žanro filmai veikia įvairiapusiškai- gali būti gera pramoga adrenalino megėjams; vidiniam įsivertinimui, kad „tikrai geriau gyvenu nei šitas „bičas“, o kai kuriems širdį veriančios dramos tiesiog leidžia „išsikrauti“ emociškai.

Trečiojo ilgametražio filmo filmavimai šįkart neturėjo tiek daug lokacijų kaip praeituose filmuose, tačiau turėjo ne vieną išsūkį. Verslo centro patalpos „Skraidenis“ filmo dailininko Simono Šidlausko dėka tranformavosi net į tris skirtingas, niekuo tarpusavyje nesusijusias, vietas filme. Filmuojant Best Western Hotel Vilnius viešbutyje atsiskleidė puikios galimybės pasinaudoti naktinio Vilniaus grožiu, bet vietoje taip reikalingų bent 8val nakties, turėjo užtekti vasariškų 4val, o Elektrėnų raj.esančioje Villa Paloma sodyboje buvo nufilmuota didžioji dalis scenų miške, kur šliaužojo gyvatės ir lakstė vilkai.

Vykdančioji prodiuserė Eglė Adomavičiūtė sakanti, jog atskleisti visų detalių dar nesinorėtų, bet vien jau pats faktas, kad 240 000 eurų vertės automobilį, kurį filmavimų metu suteikė Maserati Vilnius, reikėjo pastatyti virš tikros duobės, jau stingdė kraują. Nors būtent šioms scenoms buvo ruoštasi ilgai ir kruopščiai- su profesionalais ruošiant brėžinius, konsultuojantis bei rengiant konstrukcijas, vis dėl to atsakomybė, kuri užkrito vykdant tokius scenaristo- režisieriaus užmanymus kelė nemažai įtampos. „Juk visada gali pasireikšti žmogiškasis faktorius arba pradėti pilti lietus taip smarkiai, kad negali rizikuoti užvarinėti prabangaus Maserati ant duobės ir tęsti filmavimų, kaip iš tiesų ir įvyko“- su šypsena prisimena prodiuserė iškilusius sunkumus filmavimų metu. „Tačiau stresą greitai išsklaidydavo aktoriai, kurių darbu šimtu procentu galėjome pasitikėti taip, kad beveik nereikėjo kartoti dublių. Viskas ėjo kaip per sviestą. Jei techninės problemos kasdien neleisdavo atsipūsti, tai aktorių vaidyba padėjo eiti į priekį ir pabaigti pakankamai sudėtingus filmavimus“. Filme pasirodys tokie kino filmų ir televizijos profesionalai kaip Vytautas Kaniušonis, Ainis Storpirštis, Josif Baliukevič, Valentin Kirejev, Vytautas Kupšys, Karolina Kriukelytė-Slavinskienė. Nuo jų neatsiliko ir naujai kylantys talentai kaip Raminta Paukštytė, Vaidas Jakimavičius, Kamilė Vasilenko, Mei Linh, iš korėjos atvykęs Jonggyung Kim, Ramūnas Papinigis, Oksana Gen.

„Esame dėkingi gausiam būriui remėjų, kurie padėjo įgyvendinti projektą. Vertiname, kad Lietuvoje komercinis kinas yra palaikomas įvairių verslų, kurie noriai prisideda pagal savo galimybes“.

„Kaip ir visais savo filmai, naujuoju siekiame įnešti ką nors naujo lietuviško kino istorijoje- šįkart tai nepagrąžinta realybė persipinanti su meiles drama, o visą siužetą apipinanti įtampa dėl bandančio išgyventi pagrindinio personažo, neleis kino teatre sumanyti pasnausti. Neturime vizijos visiems patikti, tačiau žinome, kad mokame žiūrovą paveikti, palikti jam vienokį ar kitokį įspūdį, kuo kino pasaulis ir įdomus. Mums svarbu, kad žiūrovas nepamirštų mūsų filmų vos tik išėjus iš kino salės, net jei jam tai būtų ir pats blogiausias filmas“- užbaigia prodiuserė Eglė.